En Marxa!

Aquí mateix podeu llegir en línia tots els números de la revista En Marxa! de Maulets, o descarregar-vos-els si ho preferiu.

Quart número

El ja passat Rebrot de Berga sortí al carrer el quart número de la publicació semestral de Maulets, el jovent independentista revolucionari, l'EN MARXA!. A partir d'ara, doncs, se n'inicia la seva distribució per les comarques dels Països Catalans. De la mateixa manera, també es disposa de la seva versió en línia, aquí mateix.

En aquest número, l'organització juvenil ha volgut posar èmfasi en la necessitat de la vertebració dels Països Catalans i de posar sobre el debat polític l'alliberament de la nació plena. Així, es compta d'un article central amb el titular Som Països Catalans, amb 5 aportacions de personalitats representants de diferents territoris dels Països Catalans: Julià de Jòdar (Principat), Quim Gibert (Franja), Tomeu Martí (Illes), Toni Cucarella (País Valencià), Pere Manzanares (Catalunya Nord). Davant del context de retallades i de crisi econòmica, no podia faltar un article de contextualització de les conseqüències de les retallades socials i les múltiples contradiccions polítiques presenten. Pel que fa a l'apartat d'internacionals, es parla sobre les revoltes al nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà, mitjançant un article de Mostafà Shaimi, amb el títol trencant mites, construint esperança; així com també es parla sobre el cas bretó, amb una entrevista a Corentin Lemonnier, portaveu de Breizhistance, l'organització política de l'esquerra independentista de Bretanya.

Des de Maulets, volem convidar-vos a llegir-lo, tant des d'algun casal dels Països Catalans, com des de casa mitjançant la seva versió en línia.

Tercer número

Finalment ja tenim al carrer el tercer número d'En Marxa!, la publicació semestral de Maulets, el jovent independentista revolucionari. Aquesta vegada, se centra en les alternatives a la crisi i als atacs que sofrim dia a dia: l'article central explica l'experiència de dues cooperatives i del projecte Sants Cooperatiu, impulsat per la Ciutat Invisible i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, i que precisament pretén potenciar la creació de noves cooperatives i la seua interacció.

A més, es dóna un espai a dos projectes actius a les nostres comarques actualment: l'hort urbà les Carolines i el col·lectiu Benimaclet viu, i tracta la problemàtica de l'energia nuclear i el cementiri al segon article.

A l'apartat d'internacionals hi podem trobar un article sobre els consells comunals a Veneçuela, i l'entrevista d'aquest número és per dos membres del Centre Social Terra.

Segon número

Ja ha sortit al carrer el segon número de la revista En Marxa!, consolidant-se així com a publicació semestral i nacional de Maulets, el jovent independentista revolucionari, després d'aparèixer per primera vegada el desembre de 2009. La revista ja es comença a repartir pels casals i ateneus dels Països Catalans; de la mateixa manera, però, es pot adquirir en format electrònic descarregant-la dalt o llegir-la en línia aquí.

La publicació compta aquesta vegada amb un reportatge amb el títol "Joves en crisi", que tracta sobre la crisi econòmica i les seves repercussions en la situació del jovent català, a més d'un article explicatiu sobre el programari lliure, per tal de potenciar aquest tipus de software, en comptes del privat. Pel que fa a la part internacional, es fa ressò del projecte de "Libertat!" i el moviment d'alliberament nacional occità, així com també de la lluita contra les drogues a Irlanda del Nord, temàtica d'interès per Maulets, que ja ha encetat en el passat campanyes contra les drogodependències als Països Catalans. L'entrevista ve centrada sobre sexualitat, amb l'escriptora i periodista Sylvia de Béjar.

Primer número

Després de molt de temps sense una publicació escrita a nivell nacional, Maulets, el jovent independentista revolucionari, tornem a engegar aquest projecte amb la intenció que sigui present arreu del país semestralment.

La publicació En Marxa! pretén ser una eina de reflexió, així com de difusió de la feina nacional de Maulets. Pots descarregar-la dalt o llegir-la en línia aquí.