Maulets el jovent independentista revolucionari
Breu història de l'organització

català - castellano - français - english - italiano - occitan - asturianu - aragonés - esperanto

Maulets va néixer el desembre de 1988 a Lligordà, a la Garrotxa, en una assemblea prefundacional en la qual es va decidir coordinar el jovent independentista i revolucionari dels Països Catalans en una organització que mobilitzés el jovent i sota un nom que signifiqués molt més que només la manera com seria coneguda l'organització a partir d'aleshores. Maulets, a banda de ser un homenatge als llauradors del País Valencià del 1700, significava i significa el compromís de lluita del jovent per la llibertat dels Països Catalans i per la justícia social.

Han passat ja 23 anys d'ençà de la creació de Maulets com l'organització política del jovent independentista i revolucionari català. En aquest període, Maulets ha passat per 8 Assemblees Nacionals, amb una de cabdal importància, la del 1999 a Berga, que va significar la unitat en una sola organització juvenil de Maulets i les JIR. Va néixer així Maulets, el jovent independentista i revolucionari; ha passat també processos de ruptura a causa d'aquest mal endèmic que sembla que afecta a l'independentisme de casa nostra; multitud de campanyes locals i nacionals (sobre drogodependències, contra el sistema patriarcal, per la defensa del territori, contra l'especulació, contra l'explotació laboral del jovent, pel dret a estimar com es vulgui i a qui es vulgui, per la defensa del català...) que serveixen per conscienciar i mobilitzar el jovent català, per fer front a una realitat que ens oprimeix, per reivindicar el nostre dret a ser i existir com a poble; s'han passat i es passen moments de repressió molt dura (la detenció durant gairebé sis anys de la Núria Cadenes, la persecució d'en Nicolau d'Elx, la persecució policial i judicial als companys i companyes de l'Horta per defensar el nostre territori, constants judicis, criminalitzacions, identificacions i detencions a molta de la militància...); i la pèrdua de companyes i companys com Guillem Agulló, mort pels feixistes l'11 d'abril de 1993.

Maulets ha tingut sempre molt clara la visió completa de tot el territori català. És una organització Nacional, validada no tan sols per la seva defensa de tot el territori sinó per la quantitat d'assemblees repartides al llarg d'aquest que van creixent de forma constant des dels seus inicis fins arribar a les més de 40 que hi ha avui. Vertebrar una organització que es mou de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó no és senzill, però Maulets ho fa dia rere dia. Els estats Espanyol i Francès continuen collant fort, continuen oprimint-nos, reprimint-nos, abocant-nos a una societat sotmesa a les voluntats dels grans estats i del sistema capitalista i l'economia neoliberal imperants, de nefastes conseqüències.

No els cedirem ni un pam més de la nostra terra: ja n'hi ha prou de renúncies. Maulets renovem el nostre compromís amb el jovent de les classes populars catalanes per assolir un futur de llibertat i igualtat: uns Països Catalans nacionalment lliures i socialment justos. El combat maulet continua!