L’Eudald presenta la sol·licitud per deixar de signar cada quinze dies

Data: 
05/04/2011
Comarca: 
Països Catalans

Han passat set mesos i l’Eudald encara va a signar als Jutjats de Cerdanyola cada quinze dies. Una mesura cautelar que a parer d’Alerta Solidària i de la campanya Eudald Lliure és del tot abusiva tenint en compte la nul·la sospita de fuga que podria pesar sobre el militant independentista. L’Eudald va presentar-se voluntàriament a la comissaria dels Mossos i mai ha faltat a cap requeriment policial o judicial.

El passat divendres, l’Eudald, acompanyat pel seu advocat, va entrar la sol·licitud perquè es posi fi a la obligació de presentar-se cada dues setmanes. Confiem en imposar una mica de seny en un cas que està basat en l’acusació exagerada i no ajustada a dret, per imputació d’associació il·lícita, contra l’Eudald, per la seva participació en el moviment estudiantil de defensa de l’ensenyament públic i de qualitat.

L’Eudald va ser detingut el 24 d’agost de l’any passat, després de presentar-se a la comissaria amb son pare. Va passar la nit al calabós per ser traslladat als jutjats l’endemà, on després de declarar va quedar en llibertat. Els càrrecs que se l’imputen són greus i estan construïts sobre la teoria dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola per la qual, el moviment estudiantil, organitzat com una associació il·lícita, amb jerarquies i estructura estable, pretén cometre delictes els quals estarien dirigits pel militant de Maulets, Eudald Calvo. Diverses entitats de la comarca i d’arreu del país ja han mostrat la seva solidaritat amb l’independentista tot rebutjant l’aberració jurídica de la imputació d’associació il·lícita.