Comunicat de la campanya Jordi Absolució

Data: 
10/05/2011
Comarca: 
Països Catalans

Companys i companyes,

Des de la plataforma de solidaritat amb en Jordi, volem agrair-vos moltíssim a totes i tots la vostra solidaritat. Gràcies a la participació de tots i totes vosaltres ha estat possible fer ressò d’aquest cas d’abús de poder per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona als mitjans de comunicació de masse. Ha estat possible també que altres persones s'hagin posat en contacte amb la Plataforma Aturem els Abusos de la Guàrdia Urbana; i sobretot, la vostra solidaritat ha donat moltíssimes forces al nostre company encausat a l’hora d’enfrontar el judici i la possible sentència. Volem remarcar especialment els esforços fets des de l'Assemblea de Joves la Guspira, l'assemblea local d'Endavant (OSAN), l'Assemblea Feministia i Revolucionària de Tarragona -Cau de Llunes-, la CUP de Tarragona i el SEPC de la URV i del Martí Franquès.

El fiscal volia demanar fins a 2 anys i tres mesos de presó per en Jordi però finalment va decidir demanar: una any de presó pel delicte d’atemptat a l’autoritat; sis mesos de presó per un delicte de lesions i 2500 euros de multa per indemnitzar al policia suposadament agredit. La sentència que ha sortit recentment i que es recorrerà resol que en Jordi mereix un any de presó per atemptat a l’autoritat, 80 euros de multa per una lesió que no va cometre i 210 euros d’indemnització al policia.

És rellevant destacar que el jutge ha reconegut que la Guàrdia Urbana menteix i aporta falses proves, veiem quina trampa van utilitzar: segons una metgessa el policia suposadament agredit va estar 60 dies, a partir del moment de l’agressió, lesionat; però el més curiós del cas és que aquesta metgessa ho diu 5 mesos després del dia dels fets, quan suposadament ja estava curat, doncs ja havien passat ja uns 150 dies.

Ja s’ha presentat recurs per tal de demanar l’absolució d’en Jordi. Un cop més moltíssimes gràcies, la repressió no ens aturarà!

On hi ha lluita hi ha repressió! On hi ha repressió hi ha solidaritat!

Aturem els abusos de la Guàrdia Urbana! Carles Castillo dimissió!