Poble a poble construïm la independència

Data: 
24/05/2011
Comarca: 
Osona

Totes les CUP d’arreu del territori català compartim el mateix nord: l’alliberament nacional dels Països Catalans en el marc d’una societat justa i socialment igualitària. I tenim clar que el full de ruta en el camí cap a la independència s’inicia i es forja des dels municipis, doncs, els pobles i les ciutats són els motors col·lectius essencials i bàsics de la societat.

La CUP de Vic treballa per a la plena democratització de la vida social, política i econòmica, al carrer i a l’ajuntament. I, evidentment, la defensa dels nostres drets nacionals forma part d’aquesta tasca. Perquè la CUP és un projecte actiu que no posposa la seva acció política a la consecució d’un estat propi. No esperarem la independència asseguts mentre ens destrueixen la cultura i el territori. No volem un desert independent.

La CUP, fa molts anys que treballa a cada municipi per convèncer de la necessitat de la independència. Cada dia, per sort, som més els que pensem que amb Espanya i França no tenim res a pelar.

No podem continuar expectants a la bona voluntat política de l’estat espanyol i francès. És més que evident que la solució passa per nosaltres mateixos i la CUP seguirem treballant per demostrar que la única sortida possible pel nostre país passa per la independència.

El nostre projecte d’independència és obert i participatiu. Perquè és català tota persona que en vol ser, tant els que hem nascut aquí com els que no. La nostra voluntat de ser catalans és el que ens ha d’empènyer a construir el país que volem, lliure i solidari.

Tots nosaltres, els vigatans i les vigatanes, tenim dret a decidir sobre el nostre futur nacional. I la CUP defensarà aquest dret, únicament situant els seus límits en la voluntat política dels catalans i les catalanes. No acotarem les nostres aspiracions als motlles que permeti la constitució espanyola. El nostre àmbit de treball polític és la democràcia, no pas les legislacions establertes per coartar-la. I Vic, que és el cor de l’independentisme català, hem d’abanderar totes les accions necessàries perquè d’altres indrets més castigats de la geografia catalana ens segueixin.

Algunes de les accions que portarem a terme la CUP de Vic en l’àmbit municipal són les següents:

  • Continuarem promovent la cultura popular i tradicional, donant suport a les associacions i fomentant el seu valor com a expressió viva de la nostra identitat, al carrer, a les escoles i als espais culturals de Vic, espais com l’Atlàntida avui destinat únicament a la cultura d’elit i comercial.
  • Vetllarem per assegurar la normalització lingüística del català com a llengua vehicular i de cohesió social en tots els àmbits de la vida pública.
  • Denunciarem públicament tots els atacs als nostres drets nacionals.
  • Treballarem per a la recuperació de la nostra memòria històrica.
  • Retirarem la simbologia espanyolista dels nostres carrers.
  • Declararem Vic “ciutat no amiga” dels borbons i de l’exèrcit espanyol.
  • Engegarem des de Vic un procés participatiu a través dels pobles i ciutats per elaborar la redacció de la Constitució Catalana.
  • Crearem l’Assemblea de regidors i regidores dels Països Catalans per fomentar la col·laboració i solidaritat entre els diferents municipis i comarques, avançar en l’autodeterminació i constituir-se en un interlocutor democràtic en les relacions internacionals.

Fem pinya per Vic!

Llegiu el nostre programa electoral: http://vic.cup.cat/sites/vic.cup.cat/files/Programa%20electoral.pdf