Valoració de Maulets i CAJEI de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig

Data: 
26/05/2011
Comarca: 
Països Catalans

Maulets, el jovent independentista revolucionari i la Coordinadora d'assemblees de joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), volem fer les següents consideracions pel que fa als resultats de les eleccions municipals i autonòmiques celebrades als diferents territoris dels Països Catalans.

Abans de res, volem mostrar la nostra satisfacció pel triomf que suposa el grandíssim augment de vots i regidors de la CUP, que ha multiplicat per cinc la seva representació. La CUP és a hores d'ara primera força política en alguns pobles com Arenys de Munt o Viladamat i entrat o crescut en ciutats com Valls, Girona, Manresa, Vilafranca del Penedés, Vilanova i la Geltrú, Berga o Vic, entre d'altres, a més d'aconseguir gairebé 12.000 vots a Barcelona ciutat. Aquestes augment espectacular del suport a la CUP i al projecte d'Unitat Popular, respon a la bona feina realitzada els darrers 4 anys i demostra que, cada vegada més, el poble aposta per un futur d'independència pels Països Catalans i per una societat justa i igualitària. Pels mateixos motius, volem felicitar i mostrar el nostre suport a candidatures com Gent de Gramenet, Crida Premianenca o les diferents CAV, pels bons resultats obtinguts.

Tanmateix, ens n'adonem que, malgrat que la crisi l'estan pagant les treballadores, arreu dels Països Catalans s'hi ha imposat la dreta amiga de la corrupció, les retallades socials i el regionalisme -o l'espanyolisme- més ranci. Si CIU s'ha imposat arreu del Principat, inclosa Barcelona, al País Valencià el PP ha revalidat la seva majoria absoluta, sempre ajudat per la manipulació total dels mitjans de comunicació públics com Canal 9. Malgrat tot, podem veure com es va consolidant un parlament més plural amb l'entrada de forces com Compromís o EUPV, que tampoc no representen una alternativa d'esquerres i independentista real. A nivell municipal, les dues CUP que s'hi presentaven, Barxeta i Benifairó, han quedat de nou a les portes del seus consistoris. Percebem, doncs, que ha crescut la indignació i la mobilització de molta gent farta de veure com el PP aniquila la cultura i la llengua catalana al País Valencià, així com dels nombrosos macroprojectes i casos de corrupció que esguiten el PP al llarg del territori. També a les Illes Balears i Pitiüses, amb excepció de Formentera, guanya el PP amb majoria absoluta, amb un PSIB a la baixa com a la resta de territoris dels Països Catalans i la consolidació del PSM com a oposició a les illes. Ens esperen doncs, quatre anys d'intent d'aniquilació de la llengua catalana en aquesta part del territori.

No podem deixar de remarcar la pujada espectacular de vots de partits feixistes i conservadors com son el PP o la PXC de Josep Anglada, que amb un missatge clarament racista similar al Front Nacional de Le Pen, aprofiten la situació de crisi per criminalitzar la immigració. Ens refermem, ara més que mai, en la lluita antifeixista als pobles i viles al si de plataformes unitàries com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Instem també a les regidores i regidors de la CUP a actuar contra aquest discurs i aquestes polítiques des dels ajuntaments.

A nivell internacional, ens agradaria felicitar efusivament la candidatura Bildu d'Euskal Herria, que es consolida com a primera força en regidors i segona en nombre de vots per darrere del PNB, en les primeres eleccions “lliures” que es celebren a Euskal Herria en 12 anys.. La societat basca ha començat a caminar cap a la pau i l'autodeterminació del seu poble en un marc de justícia social i, malgrat les traves de PP, PSOE i PNV, no hi ha aturador possible per a aquest camí.

Amb la Unitat Popular, continuem la lluita per uns Països Catalans lliures!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Coordinadora d'assemblees de joves de l'esquerra independentista (CAJEI)