Comunicat respecte el tancament de la ràdio i la televisió públiques de Mallorca

Data: 
01/08/2011
Comarca: 
Països Catalans

Segons l'esborrany de la modificació de la Llei de la funció pública proposada pel PP al govern balear, s'elimina l'obligatorietat de conèixer el català a tots els funcionaris i funcionàries excepte els professors i professores. Ens trobem davant un panorama que ens indica d'una manera molt aproximada quina serà la dinàmica que marcarà el govern espanyolista del PP a ses Illes aquests propers 4 anys. Amb aquest esborrany, s'arracona al català a una llengua de segona, treient-li el grau de oficialitat del que disposava i la classe treballadora catalana veu reduïts els seus drets en no poder dirigir-se a l'administració en català en el cas que el treballador no conegui el català. Per tot això Maulets, el jovent independentista revolucionari, presentem les següents resolucions:

  • Cridem a la classe treballadora del sector públic de les Illes (treballadors/es de la sanitat, de l'educació i de la funció pública en general, i als sindicats presents en la funció pública, a mobilitzar-se enèrgicament vers l'atac a la nostra llengua que està efectuant l'espanyolisme del PP. Encoratjem també a les entitats com la Obra Cultural Balear a proseguir la seua lluita en defensa de la cultura catalana i l'inmersió lingüística.
  • Animem a la població a utilitzar el català per tal de demostrar que aquesta llengua encara segueix ben viva, i cridem al jovent a organitzar-se políticament per tal de defensar la llengua i cultura catalanes enfront de l'imperialisme espanyol i la seva globalització lingüística pròpia de la dinàmica capitalista.

Per la llengua i la cultura catalanes!
Visca la terra!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Països Catalans, 27 de juliol del 2011