No a la Constitució Espanyola!

Data: 
30/08/2011
Comarca: 
Nacional

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, volem fer públic que considerem el debat sobre la reforma de la Constitució l’enèsima enganyifa de l’etapa post-franquista.

La Constitució espanyola és el consens entre les forces espanyolistes per perpetuar les desigualtats del règim franquista i la cadena perpètua dels catalans a viure sota els estats espanyol i francès. No cal reformar-la, cal suprimir-la.

D’altra banda, cal entendre també el sentit pel qual es produeix aquesta reforma que elimina la possibilitat de les administracions públiques d’endeutar-se. Que una administració s’endeuti és una realitat que existeix des de la mateixa creació de les entitats públiques. Limitant l’endeutament fins pràcticament eliminar-lo suposa desterrar el keynesianisme dels nostres diccionaris.

Ara per ara, en una societat capitalista amb Estat del Benestar el keynesianisme assegurava que, en un moment en què la societat entrava en recessió, les administracions públiques podien exercir de palanca per dinamitzar una economia encallada. Com va demostrar Keynes els anys 1930, l’única manera de resoldre una crisi econòmica com aquella i, segurament com l’actual, és ampliar la despesa pública. I això només es pot fer reduint despesa d’altres partides, incrementant els ingressos (via impostos a les classes més altes) o endeutant-se. Amb la limitació que es pretén aprovar, suprimim la darrera opció. De totes maneres, això no deixa de ser un problema menor, donat que els governants actuals no sembla que hagin de prendre les receptes keynesianes per sortir de la crisi, sinó que han decidit apretar l’accelerador neoliberal per portar-nos a tota velocitat a un Estat sense Benestar.

La privatització de serveis i empreses públiques, la reducció dels impostos i retallar en drets i serveis públics (com les urgències als CAP a Catalunya, per exemple) són receptes neoliberals, com també ho és l’equilibri pressupostari i suprimir l’endeutament. Tot plegat ens aboca a una situació on el camí és eliminar drets i serveis públics (sanitat? educació?) i privatitzar-los i baixar impostos a les classes altes. En definitiva, el somni capitalista fet realitat, una societat neoliberal on les desigualtats no són importants i on la pobresa passa a ser extrema i les classes mitjanes són sotmeses a més pressions a causa de la pèrdua de serveis que abans eren públics. Mentrestant, els rics es tanquen en barris d’alt-standing i es blinden amb més policies, ja siguin públics o privats, i veuen incrementats els seus beneficis gràcies a la pèrdua de drets laborals i les rebaixes d’impostos.

Cal una revolució que canviï l’estat de les coses de dalt a baix. Suprimir aquesta Constitució del consens espanyolista és un dels requisits per alliberar el nostre país, tant a nivell social com nacional.

Per tant, donarem suport a les mobilitzacions que es produeixin en contra aquesta reforma. Però hi donarem suport deixant clar que nosaltres diem NO a la Constitució espanyola.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, 31 d’agost de 2011