Manifest juvenil de l'onze de setembre

Data: 
10/09/2011
Comarca: 
Països Catalans

El jovent unit per una terra lliure

Països Catalans, independència, socialisme!

L'11 de setembre no commemorem una derrota, celebrem la resistència. Una resistència que ja fa més de 350 anys que manté encesa la flama dels Països Catalans contra la imposició espanyola i la francesa. I és que si ahir eren el Tractat dels Pirineus, el Decret de Nova Planta o el franquisme i la transició espanyola els qui condemnaven el nostre país a la partició i la nostra llengua, el català, a la desaparició, avui són les institucions i tribunals espanyols i francesos els qui cometen les agressions contra el nostre poble.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que imposa el bilingüisme a les escoles catalanes, és la darrera mostra de la voluntat d'ambdós estats de fer desaparèixer un dels nostres trets diferencials. Cal sumar-hi la fèrria batalla del Partit Popular per eliminar qualsevol presència de la llengua catalana al País Valencià, a les Illes Balears i Pitiüses i a la Franja de Ponent, una aniquilació que el govern francès gairebé ha aconseguit ja a la Catalunya Nord. Sempre amb la complicitat dels partits espanyolistes, com són PP i PSC i regionalistes, CIU que, des de Catalunya, defensen els pactes econòmics que la burgesia catalana manté amb Espanya. Partits que, a més a més, no dubten en fer el joc a l'extrema dreta, assimilant i estenent el discurs d'odi racial cap a les persones migrades i aplanant el camí per a la presència de formacions amb un discurs ultraxenòfob i classista com Plataforma per Catalunya.

La Diada d'enguany ve, doncs, innegablement marcada per les agressions a l'autogovern i la llengua i la cultura popular, així com per la reforma laboral i de les pensions, que aboquen el jovent català a l'atur, la precarietat laboral i a un futur de misèria. De la mateixa manera, les retallades que CiU i PSOE estan aplicant sobre els serveis públics, especialment sobre la sanitat i l'educació, a més d'empitjorar absolutament la qualitat de vida de les treballadores, es “carrega” d'un sol cop de llei, drets històrics aconseguits amb anys de vagues i revoltes obreres.

Sovint, les joves no som conscients de fins a quin punt ens perjudica aquest retrocés en els drets socials, malgrat que som el fruit d'aquest sistema educatiu que ara deixen sense recursos. Doncs ja n'estem tastant les conseqüències directament: ens tanquen equipaments i casals per a joves, ens tanquen urgències, CAP's i, fins i tot, hospitals sencers, ens neguen l'avortament gratuït que contemplava la nova llei de l'avortament, ens condemnen a estudiar en barracons,... En canvi, no dubten a destinar fons públics a macroesdeveniments organitzats per l'Església Catòlica, que continua exercint el control sobre la moral i sobre el dret al propi cos i a la llibertat d'opció sexual.

Maulets i la CAJEI entenem que l’única sortida a aquesta conjuntura és una aposta ferma i decidida per la independència, la revolució i el socialisme als Països Catalans. És per això que rebutgem fórmules interclassistes, que sota la pretesa transversalitat continuen afavorint únicament a la burgesia, les classes dominants i el capitalisme internacional. La independència que ens proposen SI i Reagrupament és una independència personalista, basada en messies salvadors, purament regionalista i merament formal, on el poder segueix en mans de les actuals classes dominants i en mans del capitalisme internacional.

Perquè creiem fermament que cada poble ha de construir el seu propi procés revolucionari en el que inevitablement caldrà que totes les forces anticapitalistes s’uneixin per fer caure l’estaca. Només amb la independència de la nostra nació podrem caminar cap a una societat sense classes, ni jerarquies, sense opressió per raons de gènere, ètnia o opció sexual. Una societat lliure de qualsevol tipus de dominació, explotació o opressió.

Sortim de casa, indignem-nos, organitzem-nos i construïm alternatives al carrer. Jove, uneix-te al combat! Ja n'hi ha prou de pagar el beure de les crisis del capitalisme!

Visca la Terra!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)