Suport de Maulets a la Plataforma per retirar els símbols feixistes a Ulldecona

Data: 
15/03/2011
Comarca: 
Terres de l'Ebre

http://retiremelssimbolsfranquistes.blogspot.com/

En els darrers mesos un grup de persones d’Ulldecona s’han dedicat a inventariar els símbols franquistes que encara avui podem trobar al poble. D’esta manera volen cridar l’atenció sobre un problema que consideren que xoca directament contra l’ètica, els drets humans i la democràcia per, finalment, demanar a l’ajuntament que els retire dels carrers.

No queden excuses: ni a Alemanya ni a Itàlia queden referències de les dictadures feixistes visibles al carrer- els pocs que queden serveixen de símbol i recordatori d’allò que no ha de passar mai més-, i a l'Estat espanyol la llei es mostra ben clara: “Las Administraciones públicas, en el ejercicio de sus competencias, tomarán las medidas oportunas para la retirada de escudos, insignias, placas y otros objetos o menciones conmemorativas de exaltación, personal o colectiva, de la sublevación militar, de la Guerra Civil y de la represión de la Dictadura. Entre estas medidas podrá incluirse la retirada de subvenciones o ayudas públicas.” (Art. 15, de la Llei 52/2007, de 26 de desembre). Què significa, doncs, la presència d’aquests símbols al carrer? Fins ara significava vergonya i ignomínia. Ara, a més, és imperatiu legal la seua progressiva retirada. Per tant, ara més que mai, qui no s’aplique en este sentit quedarà encara més retratat que abans.

Davant d’això, des de Maulets de les Terres de l’Ebre animem a les faldudes i falduts que col·laboren activament amb la Plataforma per retirar els símbols feixistes d’Ulldecona; i a tota la gent jove de les Terres de l'Ebre a que s’organitze i lluite contra una situació única a Europa; una situació que a les Terres de l’Ebre té com a major exponent el monument “a los caídos” de Tortosa. Som conscients que a l’Ebre aquest assumpte encara genera moltes controvèrsies a partir de situacions personals molt complicades- vam ser l’escenari de possiblement la pitjor batalla de tota la guerra- però això no és motiu per no voler retirar les exaltacions cap al bàndol feixista. Els hi explicarem als nostres fills que, en un estat suposadament democràtic, no vàrem voler retirar les exaltacions cap a una dictadura feixista?

Per tant, estiguessen al bàndol que estiguessen els nostres iaios:

Fora la simbologia feixista!
Lluitem per la recuperació de la dignitat i la memòria històrica!

Maulets Terres de l’Ebre
Països Catalans, març del 2011
www.maulets.org/ebre
ebre@maulets.org