Més de 200 persones participen a les falles populars del Terra

Data: 
23/03/2011
Comarca: 
l'Horta

Els passats 16 i 17 de març tingueren lloc les falles populars al Centre Social-Bar Terra, que ja fa 8 anys que són possibles gràcies a l'assemblea de Maulets de l’Horta i el Terra.

Aquest any, sota el títol “10 anys alimentant i construint resistències” s'ha volgut retreure homenatge al centre social que va veure nàixer l'assemblea de Maulets de l'Horta, i que enguany celebra deu anys de la seua existència.

El dimecres 16 tenien lloc les paelles al carrer, que van ser ajornades per a l’endemà degut al mal oratge. Durant els descansos que donava la pluja, es plantà la falla que prèviament s'havia construït amb materials reciclats i amb la inestimable ajuda de les veïnes del barri i d'altres col·lectius que treballen per un Benimaclet viu.

El monument consistia en un pastís d'aniversari sobre el qual es situava el Terra, que portava dues espelmes amb els números ú i zero. En cadascuna de les plataformes del pastís, diferents escenes representaven els 10 anys del Terra: des d’iniciatives impulsades per aquest fins activitats organitzades, accions i d'altres. Així doncs, podíem veure ninots realitzant accions dutes a terme de la campanya en defensa del territori, per la llibertat d’expressió, una manifestació que commemorava l'aniversari de la mort del nostre company Guillem Agulló, els enderrocaments del Cabanyal i la brutalitat policial, la pintada d'un mural pel 8 de març, mostres de cultura popular, els carnestoltes de Benimaclet, les pròpies falles i així, fins un total de múltiples escenes que han omplit el barri i la comarca de lluita i rebel·lia durant aquests deu anys.

A les 16.00h va tenir lloc el taller de danses populars valencianes on participaren una trentena de persones que feren una representació al carrer en acabar el taller.

A les 18:00h començaren les actuacions dels grups valencians Naia i Batà, que animaren a totes les assistents amb la seua bona música.

A les 21:00h, vora dos-centes persones van participar del sopar al carrer. En acabar, les assistents, acompanyades pel grup de dolçainers Estrela Roja de Benimaclet i els correfocs, caminaren fent una cercavila pel barri fins arribar al lloc on tots els anys es crema la falla del Terra.

Des de l'assemblea de Maulets de l'Horta i el Terra, es vol denunciar l'especial persecució que han patit enguany les falles populars per part de la policia local. Els dos dies es van personar al Terra per amenaçar a les organitzadores de la festa de possibles denúncies. Aquesta és la seua democràcia i aquesta la nostra resposta: seguirem treballant per tenir i fer possibles les falles populars als nostres carrers!

El jovent construïm el somni!