L'Associació de Veïns i Veïnes i Maulets reuneixen unes 200 persones pel Casc Històric de Castalla

Data: 
31/03/2011
Comarca: 
l'Alcoià

El passat dissabte 26 de març va tindre lloc a Castalla (l'Alcoià) una jornada reivindicativa a favor de la recuperació del casc històric de la ciutat, sota el lema “Una matí festiu al cor de la ciutat”, l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Històric de Castalla, amb la col·laboració de l'Assemblea de Maulets de l'Alcoià organitzaren vàries activitats per reivindicar la vida del barri.

Les activitats començaren al parc de “Las Parras”, a les onze del matí amb un refrigeri per als assistents i una taula redona que va contar amb la intervenció d'una persona per part de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Històric de Castalla, dues persones de la Plataforma “Salvem Cabanyal” de València i una persona de la Plataforma en Defensa del Partidor d'Alcoi. D'una banda, la ponent de l'Associació de veïns, va exposar la problemàtica que pateix el barri, amb l'enderrocament d'algunes cases antigues, així com el cas d'altre, que estan sent tapiades per part dels seus propietaris, que no sols no rehabilita el barri o intenta restaurar les cases més velles, si no que està treballant per deteriorar poc a poc el barri. D'altra banda els ponents de la Plataforma “Salvem el Cabanyal” van exposar la problemàtica especulativa al barri de la ciutat de València, i la destrucció de l'horta per afavorir els interessos d'uns pocs, i van donar fórmules de lluita contra aquestes violacions dels drets de les veïnes i veïns, per la seua banda, el ponent de la Plataforma en Defensa del Barri del Partidor d'Alcoi també va esposar el cas del barri de la capital de l'Alcoià, en quant que pateix la mateixes circumstàncies, ja que el barri va deteriorant-se amb el temps sense que l'administració local pose remei.

Una volta va acabar l'exposició dels ponents es va realitzar un torn de preguntes per a que les assistents s'informaren, una volta acabada la taula redona va tindre lloc un concert amb la participació de grups locals que amenitzaren la jornada. D'altra banda també es va disposar d'un mural per poder expressar-se. La jornada pel Casc històric va tindre una assistència d'unes 50 persones a la taula redona, tot i que durant el concert es va doblar la presència de públic. Des de l' Associació de Veïns i Veïnes del Barri Històric de Castalla també es va muntar una paradeta on poder comprar material relacionat amb l'associació i informar la gent de la problemàtica del barri, des de l'Associació i Maulets es va fer una valoració positiva de la jornada.