Magdalena alternativa a Castelló de la Plana

Data: 
05/04/2011
Comarca: 
la Plana

La passada setmana, del 26 de Març al 3 d'Abril, van tenir lloc a Castelló de La Plana les Festes de la Magdalena i, com des de fa ja 4 anys, les Alternatives.

Des de l'assemblea de Maulets La Plana, volem destacar la implicació de nombrosos col·lectius i individualitats que, any rere any, participen en l'organització d'aquestes festes i que han permès a centenars de persones gaudir d'unes Magdalenes en les que, lluny d'oblidar la realitat circumdant durant una setmana, es proposen unes festes reivindicatives i participatives.

Aquest any, Maulets, ha participat activament en l'organització i realització de les festes. L'assemblea de La Plana prengué part en el Pregó Alternatiu que va tenir lloc el primer dissabte, dia 26 de Març, durant el qual hi realitzà una performance que parodiava la corrupció política al País Valencià en general i Castelló en particular.

El Pregó, que eixia del Casal Popular, fou un autèntic èxit amb un recorregut paral·lel a l'oficial i que finalitzà amb la intervenció de les Forces d'Ordre de l'Estat Espanyol que, tot i impedir l'accés al Pregó oficial, no van poder evitar que tothom allí present escoltara els crits contra la comitiva política que presidia la "tribuna" de personalitats.

A més a més, com els darrers anys, Maulets organitzà una concentració Antitaurina l'últim dissabte de festes (dia 2 d'Abril). D'aquest darrer acte volem destacar la nombrosa presència policial, inclosa la "policia montada", que es situà durant tot l'acte davant dels manifestants amb una actitud prepotent i provocadora.

Maulets La Plana
Països Catalans, Abril del 2011

Fotos del pregó alternatiu

Vídeos de la performance

Fotos de la concentració antitaurina