Èxit al 2n Combat de Corrandes a Montagut

Data: 
05/04/2011
Comarca: 
la Garrotxa

El passat dissabte 2 d'Abril es va celebrar el segon combat de corrandes de la Garrotxa, però aquesta vegada a Montagut. L'acte, organitzat amb el Grup de Joves de Montagut -entre d'altres col·laboradors-, va ser un gran èxit. Podem parlar d'èxit per la quantitat d'assistents i la seva valoració.

El matí tothom va poder participar a un partit de bèlit organitzat per l'equip Cupdecana. Després gent de totes les edats va poder gaudir d'una cercavila pel poble, cal donar les gràcies a la colla Terra Aspra. Seguidament es va passar al dinar, on fins a 200 persones van poder menjar.

Acabant es va passar al combat de corrandes, amb 11 inscrits i amb un jurat i àrbit de noms coneguts com Anna Roca, Clara Segura, Gustinet d'Espolla o Marta Rius. Enguany les més de 300 persones que hi havia aquell moment van poder veure que el premi, com fa dos anys a Santa Pau, se'l va endur l'Albert Botran. I ja per acabar, cap a les 8 del vespre, tots els assistents van poder escoltar Manelic de Pera, un bon músic que ens va oferir grans cançons de l'Alta Garrotxa.

Actes com aquests, de cultura popular, són els que de mica en mica construeixen el país i no deixen que tradicions ben catalanes es quedin en l'oblit, a més d'ensenyar-nos a gaudir d'un tipus d'oci apta per a totes les edats. També volem recordar que això interessa a una bona part de la població, demostrable amb les 400 persones que van passar pels diferents actes d'aquest 2 d'abril a Montagut. Per tant, som molts, i cada dia més, els qui ens agrada la cultura catalana, per això mai la deixarem perdre.

Assemblea de la Garrotxa