No s'admet a tràmit la moció-suport Sortu a Olot

Data: 
22/04/2011
Comarca: 
la Garrotxa

La junta de portaveus de l'ajuntament d'Olot finalment no ha admès a tramit la moció que vam presentar el passat 11 d'abril en contra la no inscripció de SORTU al registre de partits i que insistia en la necessària derogació de la Llei de Partits aprovada gràcies a PP, PSOE/PSC, CiU.

Lamentablement la Junta ha entès que aquest no és un assumpte que tingui interès significatiu tant per a la politica com per a l'administració del municipi i no podrà ser debatuda al ple de la ciutat.

Dit això, perquè presentavem aquesta moció aprovada al ple de Vilanova i la Geltrú el mes passat? Per un costat pel fet que a Olot diferents entitats estan agermandes o tenen molt bona relació amb persones i entitats basques, i per l'altre, perquè ara que s'apropen les eleccions municipals valia la pena mostrar no només la nostra solidaritat envers al poble basc, sinó que també donar suport al procés de pau engegat al país basc.

Una vegada més s'ens demostra que la llei de partits no és per regular partits politics sinó que és per deixar fora de joc ara per ara l'esquerra independentista basca, i de retruc deixar mut un sector important del poble basc, quelcom que en democràcia no s'hauria de tolerar. Si pensem en la permanent negativa del dret a decidir, la retallada de l'estatut, un text aprovat democràticament pel parlament del Principat de Catalunya, pel tancament de les emisions Tv3 al País Valencià, etc, etc... podriem afirmar que l'Estat Espanyol no és democràctic?

Doncs sí! Així que atès que al consistori hi ha presents tres dels partits que van fer possible la llei de partits creiem que sí que afecta a la ciutat d'Olot, atès que Olot amb nou candidatures per a les properes eleccions i totes supeditades a aquesta llei entenem que sí que afecta a la politica municipal, atesa la bona relació de les entiats i de ciutadans/es de la ciutat amb diferents entitats i persones del país basc pensem que sí que afecta la ciutat i atès que és l'ajuntament qui pregonitza la participació ciutadana i que nosaltres em actuat en aquest sentit com entitat present a la ciutat creiem que sí era una moció prou significativa per Olot. Però bé com a joves actius/ves de la Garrotxa, voliem que aquesta fos la nostra petita aportació al procés de pau, la nostra petita aportació a la democràcia i a la llibertat, seguirem treballant, seguirem lluitant.

Us adjuntem la moció.

Assemblea de Maulets 22-03-2011

AdjuntMida
2011 04_moció no admissió Sortu.doc105 KB