Unes 400 persones en defensa de la llengua a Girona

Data: 
02/05/2011
Comarca: 
Gironès

Sota el lema “que no ens prenguin la paraula” unes 400 persones van gaudir el passat 24 d'abril d’una nit lúdica i musical a la plaça dels Jurats de Girona. A la plaça, a més, també s'hi mostraven les caricatures d’unes quantes figures il·lustratives de la repressió lingüística, des del rei francès Lluís XIV fins Cava de Llano, desafortuandament coneguda per la seva "eficaç" tasca com a defensora del Poble (espanyol) i els seus recursos lingüicides,

L’acte, organitzat per l’assemblea de Maulets de Girona, es va iniciar amb una projecció satírica del documental “Ciudadanos de segunda”, on els assitents van viure en primera persona la catalanofòbia i la manipulació dels mitjans de comunicació en benefici dels interessos espanyolistes. Seguidament, va tenir lloc un concert en què la qualitat no va fallar amb grups d’arreu dels Països Catalans, representatius de la vitalitat encara ben patent i plural de la llengua: Inèrcia, de les comarques del Comptat i l’Alcoià del País Valencià; Eixut, de Mallorca; i les Absentes, del Solsonès.

Entre els grups Eixut i les Absentes, un representant de l’assemblea de Maulets va fer una lectura d’un manifest en què es repassaven les diferents escenes del conflicte lingüístic català degut a la repressió espanyola i francesa a cada punt del territori i a la vegada s’incitava a plantar cara i a exigir, mai millor dit, “que no ens prenguin la paraula”. A més, un grup d’activistes va fer una crema d’una bandera espanyola.