Jove: No Votis Corrupció, No Votis Repressió

Data: 
19/05/2011
Comarca: 
Mallorca

Avui dematí, Maulets ha fet públic, en roda de premsa a l'Ateneu Popular de Palma, el seu posicionament davant les eleccions municipals i autonòmiques de les Illes. Criden a no votar a partits còmplices de la repressió i la corrupció, anomenant concretament el PP i el PSIB-PSOE com a enemics dels interessos del jovent.

També s'anuncia que el Jovent Independentista i Revolucionari estarà present durant la campanya amb diversos actes d'agitació i amb cartells que ja són visibles al centre de Palma.

El jovent i les eleccions municipals, insulars i autonòmiques de les Illes

El proper 22 de maig, part del jovent de les Illes Balears i Pitiüses està cridat a votar la representació als municipis, als consells insulars i al parlament balear. Com a organització de joves, Maulets volem explicar com encaram aquests comicis des d'una perspectiva independentista i socialista.

Una vegada més, ens veiem obligats a denunciar la instrumentalització que es fa de la joventut a la campanya electoral, amb líders de candidatures que s'envolten de gent jove i simulen escoltar les nostres problemàtiques, per després tornar a ignorar-les durant tota la legislatura. Això deixa entreveure les carències d'un sistema polític on la participació es limita sistemàticament a la papereta cada quatre anys, on a més, amb la limitació de l'edat de sufragi als 18 anys deixa a una important part del jovent sense dret a vot.

Un dels elements destacats d'aquestes eleccions és la renovació del programa polític del Partit Popular que, en un nou gir ultraespanyolista, presenta una greu amenaça a la nostra llengua amb propostes d'introduir la segregació a l'educació i qüestionant la unitat del català. Cridam al jovent de
Mallorca i de totes les illes a no votar al partit de la corrupció, l'espanyolisme i l'antimallorquisme.

També volem deixar clar el nostre frontal rebuig a la candidatura del PSIB-PSOE. El govern Zapatero ha apostat a nivell estatal pel foment de la precarietat laboral amb les seves reformes i retallant els drets socials en matèria de jubilació i pensions. A nivell local, 4 anys de PSOE ens han deixat una llarga llista repressiva a Mallorca: el cas Carril Bici, els 8 de Palma, les càrregues policials amb ferits a les manifestacions antimonàrquiques, antitaurines, contra el procés de Bolonya, la detenció d'un militant del SEPC durant la passada vaga general, de dos militants d'Endavant pels fets de la Diada i tot un llarg etcètera. És per tot això que cridam als i les joves a no legitimar amb el seu vot als responsables de la repressió contra l'independentisme i els moviments socials.

En conclusió, i vista l'actual conjuntura, ens veim obligats a fer campanya no en positiu, sinó en negatiu, cridant a no votar als partits còmplices de la corrupció i la repressió, i anunciam que farem sentir la nostra veu en aquest sentit a través de diverses accions.

Aprofitam per aplaudir públicament l'acurat document publicat pels companys d'Endavant- OSAN, que trobam una bona anàlisi del panorama electoral i ens sumam a la seva proposta.

Maulets apostam per la lluita de l'Esquerra Independentista en tots els fronts per, més enllà d'aquests comicis, continuar apostant per la Unitat Popular cap a la independència i el socialisme als Països Catalans.

Jove, NO VOTIS CORRUPCIÓ, NO VOTIS REPRESSIÓ!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
www.maulets.org/mallorca
mallorca@maulets.org