6es Festes populars i reivindicatives de Vilassar de Mar

Data: 
01/07/2011
Comarca: 
Maresme

Aquests dies 23, 24 i 25 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, s’han celebrat a Vilassar de Mar les 6es Festes populars i reivindicatives. Aquestes festes signifiquen per la gent de la comarca l’única alternativa d’oci a l’actual sistema de festes, desarrelat del territori i basat en l’hedonisme que perpetua els rols patriarcals actuals. Aquest oci, completament inconscient, adorm la població i fa que la nostra joventut esdevingui un titella en mans del poder a l’estil del “panem et circenses”. Davant d’aquesta alienació total que suposa aquest sistema d’oci, les festes populars i reivindicatives han omplert els carrers de Vilassar de Mar de vida i de gent jove de tota la comarca disposats a prendre consciència alhora que s’ho passen bé.

La nit de la revetlla a la platja de Palomares vam poder gaudir dels concerts de prou!, El Veïnat i Miquel del Roig, que van fer ballar la joventut del Maresme fins a altes hores de la matinada. El dia següent va ser el torn de la jornada solidària amb Chiapas, amb actuacions infantils i teatrals, un sopar i un acabament musical amanit per Rosa Sánchez, Margarita Arrocha i Comandante Rock. I l’ultim dia de les festes va acollir una trobada de cultura popular i va tancar-se amb l’actuació de Pomelo Ice, en Belda i el conjunt Badabadoc, que va fer passar-ho bé a tota la plaça de l’Era fins ben tard, i PD Fotlifoc, que va tancar la nit pels més resistents i festers.

Amb tot això podem dir que les festes d’enguany han resultat un èxit, tant pel nombre d’assistents com per la consolidació que suposa que aquesta sigui la 6a edició d'unes festes populars que van començar amb una cercavila i un concert anys enrere. Poc a poc la gent de Vilassar de Mar assumeix que sense festes populars reivindicatives no hi ha festa major i això és el més important, que la gent s’adoni que si no fem poble i no ens revoltem acabarem per no ser res.

Bones festes i bon estiu. Per una terra lliure: festa sí, lluita més encara!

Maulets Maresme, 27 de juny de 2011

Foto(dalt): Clara Córdova