Comunicat 8 de Reus

Data: 
09/07/2011
Comarca: 
Baix Camp

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari i l’Assemblea de Joves de Reus volem manifestar que:

Al Ple de l’Ajuntament de Reus d’avui dia 8 de juliol la Candidatura d’Unitat Popular ha presentat una moció demanant la retirada de càrrecs als imputats que encara queden dels 8 de Reus i que l’Ajuntament demanés perdó públic per les calúmnies i la criminalització que s’ha fet d’aquestes persones.
El grup dels 8 de Reus sorgí arran de la denúncia presentada per l’Ajuntament contra 8 veïns, 7 d’ells militants de Maulets i 5 d’ells menors d’edat, per denunciar, durant el transcurs del Ple municipal del 24 de juliol del 2009 l’especulació i la manca de participació ciutadana que s’estava donant en el desenvolupament del projecte de la Sedera. Durant els mesos posteriors la fiscalia retirà els càrrecs als 5 menors.
Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari i l’Assemblea de Joves de Reus denunciem:

  • La manca de memòria i incoherència del grup municipal de Convergència i Unió, que un cop assolit el govern municipal oblida els seus plantejaments anteriors. Al Ple municipal del 6 de novembre del 2009 aquest grup va votar a favor de la retirada de càrrecs, per tant, sols podem entendre com una gran mostra d’hipocresia votar en contra ara que està al govern.
  • La hipocresia d’Ara Reus d’abstenir-se durant les votacions ja que durant les negociacions prèvies havia manifestat que votaria a favor, per tant, sols podem entendre que la seva abstenció es deu a la seva estreta vinculació a CiU.
  • Desmentim l’argument de suposades lesions a agents de la Guàrdia Urbana utilitzat pels diversos grups per votar en contra. La persona acusada de lesionar agents de l’autoritat se li van retirar els càrrecs a meitats de desembre del 2009, demostrant així la falsedat de l’acusació.

Per tant, sols podem entendre que no es vulguin retirar els càrrecs a les persones que encara estan imputades com una mostra de la intenció dels grups municipals majoritaris de criminalitzar a totes aquelles persones que treballen per construir un Reus més democràtic i participatiu.
És per això, que des de l’Assemblea de Joves de Reus i Maulets, el jovent independentista revolucionari declarem:

  • La nostra gratitud a la CUP pel gest de solidaritat mostrat.
  • El nostre compromís a continuar treballant, juntament amb la resta de l’Esquerra Independentista i del teixit social, per aconseguir l’absolució per les persones imputades així com construir un Reus més viu i participatiu.

Reus, Països Catalans
8/7/2011