Prescriu la causa contra els 13 independentistes de Gandia

Data: 
09/09/2011
Comarca: 
La Safor

Els 13 independentistes saforencs encausats des de fa 6 anys han quedat lliures de càrrecs en prescriure el procés. Ho han anunciat aquest dimecres 7 de setembre en una roda de premsa que ha tngut lloc al Casal Jaume I de Gandia.

Un representant dels detinguts i un de l'organització antirepressiva Alerta Solidària han recordat els motius del procés: l'acusació de delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat contra tretze participants en unaacció pacífica, organitzada per les assemblees de La Safor de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, de denuncia i rebuig a la visita de l'aleshores president de la Diputació de València, el popular Fernando Giner, a Gandia "per realitzar una conferència carregada d'odi i atacs cap a la unitat i la supervivència de la nostra llengua", igualment han afirmat que "l'acció que duguérem a terme el juliol de 2005 era més que necessària. Ens reafirmem en la seua autoria, i cridem ben alt que la tornaríem a repetir una i mil voltes, sense por a les possibles represàlies i repressió de les autoritats".
També han agraït el suport i la campanya de recolzament tant a nivell individual com dels col·lectius que s'adheriren a l'acte de protesta en la UPSG contra les institucions secessionistes finançades per la Diputació de València.

Els convocants han denunciat la presència de membres de la policia espanyola que han decidit marxar volutàriament en ser requirits i reconéixer que no acudien en representació de cap mitjà de comunicació, fet que segons han denunciat els independentistes "torna a manifestar les tàctiques d'intimidació dels moviments socials a la nostra ciutat i arreu dels Països Catalans".

Enllaç al video de la roda de premsa