Comunicat pujada al castell de Burriac

Data: 
15/09/2011
Comarca: 
Maresme

Des de Maulets Maresme hem realitzat aquest últim dia 10 de setembre la 6a pujada independentista a Burriac. Més de 70 persones han pujat en dues columnes, des d’Argentona i Cabrils s’han reunit a dalt del castell on, després d’un pica-pica per recuperar forces, s’ha llegit el manifest i s’han cantat els Segadors i el cant dels Maulets. Després s’han cantat algunes cançons populars amb l’artista vilassarenc Ignasi Caballé i les dues columnes han tornat al seu poble amb un nou esperit de lluita.

Aquí teniu el vídeo i el manifest.

Companys i companyes,

Tal com hem fet durant els últims 6 anys, avui hem enfilat junts el camí fins aquí, Burriac, i aquí ens trobem per homenatjar la nostra lluita i a tots els que n'han estat partíceps.

En conseqüència, dirigim el nostre record i homenatge 300 anys enrere, quan els estats espanyol i francès imposaren la seva ocupació a sang i ferro, subjugant un poble català alçat en armes i esmerçant-se en l'afany d'esquarterar la nostra identitat i consciència col·lectiva.

Recordem doncs, a aquells que un dia com avui, encara resistien en una ciutat colpida pels canons, assetjada per l’exèrcit invasor de Felip V. En aquella Barcelona en flames, s’hi centraven les esperances d’un poble, d’un poble que maldava per ser lliure, per aconseguir allò que semblava impossible, vèncer, vèncer per viure. Aquesta esperança és la que empenyia i donava forces als últims Maulets, lluitant fins al final contra la opressió dels ocupants, contra la dominació dels poderosos, contra els botiflers traïdors. Aquests últims Maulets guiats per la promesa d’una vida nova, d’una societat nova, més justa, més lliure, d’iguals.

De la seva sang vessada, de l’últim batec dels seus cors, prenem nosaltres l’esperança, el compromís, i amb orgull empunyem la seva lluita, adreçant-nos al món amb el seu nom. Ho diem amb el cap ben alt, som els hereus d’aquells Maulets, hereus d'ells i de tots els que els seguiren.

Perquè tampoc no oblidem, i prenem el relleu, de tots aquells obrers que s'alçaren en bullangues revoltant-se contra la gana, el patró i el sistema que els oprimia; encenent la Rosa de Foc, fent tremolar els ciments de la societat retrògrada de la Restauració i creant les bases del que seria el moviment obrer català.

Cal expressar també, el nostre més profund sentiment d'admiració, cap els lluitadors i lluitadores que plantaren cara al feixisme el 36, cap als maquis que varen seguir lluitant després, durant els 40 anys de règim franquista i de repressió al pensament d'esquerres i a qualsevol identitat nacional que no fos l'espanyola.

Recordem amb força als companys d'EPOCA i Terra Lliure, que després de veure la fal·làcia que significà la Transició van decidir continuar en peu de guerra per uns Països Catalans lliures, contra un estat espanyol que no era democràtic llavors, ni ho és encara. Antoni Massaguer, Jaume Martínez Vendrell, Fèlix Goñi, Toni Villaesclusa, Quim Sànchez, Martí Marcó; el millor homenatge, la victòria.

En definitiva, volem retre un sincer homenatge a tots aquells que es van deixar la pell cercant un futur més just per a tots nosaltres; lluitant per uns Països Catalans lliures, reunificats i socialistes. En memòria seva, prenem el relleu de la seva lluita, procurant de mantenir-ne el record viu en la història.

Així doncs, aquest 11 de Setembre tornem a sortir al carrer per denunciar el que passa aquí i avui. Per denunciar la gravíssima situació en la qual ens trobem i el futur que ens espera si no comencem a treballar per una alternativa que garanteixi el respecte cap a la nostra identitat com a poble i els nostres drets socials i nacionals.

Però si aquest 11 de Setembre tornem a sortir al carrer és per denunciar el que passa aquí i avui. Per denunciar la gravíssima situació en la qual ens trobem i el futur que ens espera si no comencem a treballar per una alternativa que garanteixi el respecte cap el nostre poble i cap els nostres drets.

La sentència del TCJC així com l'aprovació de la reforma de la constitució espanyola en son un clar exemple.

La Constitució espanyola és el consens entre les forces espanyolistes per perpetuar les desigualtats del règim franquista i la cadena perpètua dels catalans a viure sota els estats espanyol i francès.

Des de maulets, volem mostrar el nostre rebuig davant la sentència del Tribunal Suprem, que posen en perill la continuïtat del sistema d’immersió lingüística i d'aquesta manera la cohesió de la nostra societat.

Amb aquesta sentència, es deixa palès un altre cop, que és la voluntat d'uns pocs contra la veu de tot un poble. Així doncs ens trobem davant un altre episodi que ens demostra que, des de la centralitat de l’estat, no s’accepta cap mena de pluralisme ni cultura diferent a l'espanyola. És per això, que reiterem un cop més que l’única manera d’avançar en el nostre autogovern i autonomia és per la via de la independència.

Aquest darrer any també, hem passat per dues vagues generals, convocades per denunciar les retallades socials i laborals dutes a terme pel govern espanyol, que darrera dels seus arguments, s’amaga una voluntat especulativa i neoliberal: eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (Bancs, Caixes i asseguradores), els mateixos que ens han portat a la crisi i que pretenen, dia a dia, fer de les nostres vides un negoci per enriquir-se encara més.

Però no tot han estat males notícies. després d'un any de treball, en què nombroses persones i entitats del Maresme es van unir per aturar el projecte de construcció de Ronda Mataró/Maresme i després d'una manifestació multitudinària el passat 21 de novembre a Mataró, la Ronda Mataró/Maresme ha quedat definitivament aturada a l'espera d'un projecte consensuat amb el territori.

Malgrat tot, cada cop som més els i les joves que plantem cara a les injustícies. Des de Maulets, el passat mes de juny vam organitzar el concert solidari on la solidaritat amb qui pateix la repressió va omplir el pavelló d’esports de la vila. Aquest darrer any també hem pogut celebrar el segon aniversari del Casal Popular les vinyes, així com també hem pogut gaudir de les festes alternatives de Vilassar de Mar.

Per primera vegada, des del balcó de l'Ajuntament d'Argentona, penjarà l'estelada durant totes les Diades de Catalunya, i esperem que en un futur siguin moltes més les que onegin des dels ajuntaments.


Per la independència i el socialisme, el jovent seguim lluitant.

Visca la Terra